Desert aniversar

de ela in Dulciuri, 15 Sep 2010 | 8029 vizualizari

 

pt ca azi sarbatoresc 3ani de cand m-am casatorit,am vrut sa fac ceva dulce...dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ a iesit altceva decat voiam....am vrut sa fac cornete umplute daca tot mi-am cumparat formele de la decorix,dar cuptorul meu mi-a distrus foietajul....asa ca am sfaramat cornetele si a iesit un desert racoros si bun....

 

INGREDIENTE

  • 500ml frisca lichida
  • 500gr fructe de padure congelate
  • rulouri pt ornat
  • 400gr foietaj
  • 3linguri zahar
  • cateva cupe de inghetata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert aniversar:

Lasam la dezgetat foietajul si fructele de padure,la temperatura camerei.Acoperim fructele cu zaharul.Foietajul il despachetam si il punem la copt intr-o tava tapetata cu unt si faina si acoperita cu o hartie de copt.Lasam la cuptor 30minute,pana se rumeneste frumos.Scoatem foietajul si il lasam la racit.

Frisca o punem intr-un vas si o batem bine.Lasam putina frisca deoparte pt ornat.Lasam si din fructe cateva boabe,tot pt ornat.Turnam fructele peste frisca si amestecam bine.

Foietajul il sfaramam in maini intr-un vas.

Intr-un pahar mai lat si mai inalt punem un strat de foietaj sfaramat,apoi unul de inghetata ,spuma de frisca,si continuam pana sus cu straturi de foietaj si spuma.Deasupra ornam cu frisca si fructele ramasa si cu rulouri.

SE SERVESTE RECE

TIPS-URI

1

scurgeti zeama ramasa de la fructe si insiropati putin foietajul sfaramat in vasul in care serviti

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (101)

ela 1

20.09.2010, 23:29

Onuta,niciodata nu e prea tarziu,multumesc

onuta 1

20.09.2010, 23:45

mariac 1

17.10.2010, 01:52

la multi ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piramida de clatite cu bere